Associació Mediambiental la Sínia

L’Associació Mediambiental la Sínia és una entitat ambientalista que desenvolupa bàsicament la seva activitat en l’entorn natural del riu Gaià, els municipis del baix Gaià i la comarca del Tarragonès. L’entitat va néixer l’any 1997 i aquest any estem celebrant els 15 anys d’existència. La Sínia és membre de diferents entitats de segon nivell com la Xarxa de Custòdia del Territori (XCT) i la Xarxa Nova Cultura de l’Aigua de Catalunya (XNCA) i som membres socis de l’Associació Hàbitats – Projecte Rius, la Xarxa de Voluntariat Ambiental del Catalunya (XVAC) i entitat adherida a l’Obrador del Tercer Sector Ambiental de Catalunya (O3SAC).

Els principals projectes de l’entitat són la conservació del riu Gaià i la platja de Tamarit, associat al programa de custòdia del curs baix del riu Gaià i la gestió de l’Hort de la Sínia, un centre on es combina l’educació ambiental i la producció agrària ecològica.

En la tasca de conservació i difusió dels valors naturals i socials del curs baix del riu Gaià, el voluntariat ambiental esdevé un pilar de la nostra entitat i promovem activitats de voluntariat des dels inicis. Aquestes activitats i els grups de voluntaris/es que han anat participant s’han anat adequant en cada moment al projecte, les necessitats de l’espai i les possibilitats de l’entitat d’acollir aquests voluntaris.

L’acció voluntària de totes aquestes persones ens permet tirar endavant projectes que no serien possibles sense aquesta col•laboració o que, simplement, no tindrien raó de ser. Actualment hi ha una persona de l’entitat responsable de la coordinació dels voluntaris i voluntàries.