Pengem caixes-niu al Torrent de Salomó-Vespella

Conservació del riu Gaià en família. Vespella de Gaià – El Torrent de Salomó i Vespella

Dissabte 28 de setembre dins del projecte Rius en família vam realitzar una acció voluntària al Torrent de Salomó i Vespella.

Torrent-Salomo4

Aquesta activitat ha estat inclosa al programa d’actes de Festa major en llaor a Sant Miquel de Vespella de Gaià 2013.

L’activitat comença a les 10 del matí i quedem davant l’Ajuntament de Vespella.

En primer lloc, i després de donar la benvinguda a totes les famílies participants, es contextualitza l’acció voluntària dins el projecte Rius en família. S’explica que l’acció va lligada a l’activitat d’educació ambiental que es va realitzar en aquest mateix espai a la primavera i d’on va sorgir la proposta d’aquesta jornada. En la primera activitat es van analitzar les característiques d’aquest tram del torrent i els seus elements, i es van valorar quines necessitats tenia i què podiem fer per millorar-lo.

Així doncs en l’anterior activitat on vam descobrir aquest espai, vam decidir conjuntament portar a terme aquesta acció.

L’objectiu d’aquesta acció era realitzar una activitat voluntària consistent en penjar menjadores i caixes-niu per a ocells granívors i insectívors i així augmentar les poblacions nidificants i en conseqüència, augmentar la biodiversitat de l’espai.

Vam anar a peu, fent una excursió, des de la Plaça Catalunya (davant l’Ajuntament) al poble de Vespella de Gaià fins al tram de Torrent on estava prevista l’acció. A l’arribar a l’espai, es va fer una introducció del projecte de caixes-niu i menjadores en aquest i altres punts del curs baix del riu Gaià i el seu seguiment i obtenció de dades.

Vam caminar per tot l’espai buscant els millors punts on col•locar les diferents caixes-niu i menjadores. De forma participativa i dinàmica anàvem col•locant i apuntant totes les dades referent a aquell punt, per al posterior seguiment.

Amb aquesta acció, a banda de realitzar una millora directa en l’hàbitat d’algunes espècies ornitològiques, va permetre conèixer de forma més profunda aquesta fauna autòctona tan present i necessària per a l’ecosistema.

Deixa un comentari

Fill in your details below or click an icon to log in:

WordPress.com Logo

Esteu comentant fent servir el compte WordPress.com. Log Out /  Canvia )

Twitter picture

Esteu comentant fent servir el compte Twitter. Log Out /  Canvia )

Facebook photo

Esteu comentant fent servir el compte Facebook. Log Out /  Canvia )

S'està connectant a %s