Descoberta del Torrent de Salomó i Vespella

El dissabte 16 de febrer 2013 vam realitzar un activitat de descoberta del Torrent de Salomó, al riu Gaià.

En aquesta activitat van participar famílies de poblacions properes a aquest espai, com Vespella de Gaià, Salomó, La Riera de Gaià, Altafulla, Torredembarra, etc.

Moltes d’aquestes famílies ja havien participat en altres activitats d’educació ambiental i voluntariat en aquests espais, però també es van afegir nous participants.

Un dels objectius principals era donar a conèixer els valors socials, patrimonials i naturals del riu Gaià, i el Torrent de Salomó.

Col·lectivament i de forma participativa vam crear una imatge del tram del Torrent on estàvem situats. Amb l’ajuda de diferents materials didàctics i pedagògics vam anal·litzar i apuntar tots els elements, característiques, fauna i flora que vam observar en aquest tram i així veure què hi mancava. Així doncs, vam valorar la qualitat i l’estat de conservació d’aquest espai.

Vam veure que el Torrent té unes característiques molt concretes i manté unes basses aïllades durant gairebé tot l’any que permet mantenir poblacions d’algunes espècies com la tortuga de rierol (Mauremys leprosa). L’entorn d’aquest tram manté zones amb millor i pitjor qualitat.

Vespella1

Un grup d’escolars valorant la qualitat i l’estat de conservació d’aquest espai.

En aquesta descoberta vam destacar alguns valors com la ornitofauna i es va fer una proposta d’acció voluntària relacionada amb aquesta fauna. En no tenir un bosc de ribera consolidat en alguns trams vam creure oportú fer una proposta d’acció voluntària a la tardor per a penjar-hi caixes nius i facilitar que el ocells insectívors puguin trobar espais on fer el niu i reproduir-se.

També volem destacar la participació de l’entitat Moto Club Salomó. Aquesta associació va participar en aquesta activitat amb la voluntat de conèixer l’estat de conservació del Torrent i les seves necessitats. A més a més, va col·laborar fent entrega d’unes caixes-niu. Aquestes, seran penjades a l’acció voluntària que hi ha prevista per a la tardor.

Vespella2

L’entitat Moto Club Salomó fent entrega de les caixes-niu.

Deixa un comentari

Fill in your details below or click an icon to log in:

WordPress.com Logo

Esteu comentant fent servir el compte WordPress.com. Log Out /  Canvia )

Facebook photo

Esteu comentant fent servir el compte Facebook. Log Out /  Canvia )

S'està connectant a %s